Ozima Residence
Yorba Linda, California

The Ozima Residence remodel is a renovation/expansion of an existing 1,200 sf residence to a 3,500 sf home located on a one-half acre parcel. Embracing ranch style interior planning and craftsman style architectural exterior design, the new home is a rich combination of traditional forms and contemporary aesthetics joined together with new materials and detailing. The single story home creates four living zones for active & quieter activities, as well as intimate groups & larger gatherings. These related, but separable zones are a large multi-functional family / dining / kitchen “great room,” a kid’s entertainment room & den, a small living room & study; and a bedrooms area. The main entry / loggia leads to each of these zones, and directly to the “great room” which connects directly to a large raised outdoor deck overlooking an expansive backyard. The “great room” becomes the central, everyday living area, around which both indoor and outdoor activities connect. An attached, but slightly separate guest living quarters also overlooks the private backyard and provides an additional, mostly self-sufficient space, for relatives and guests.